Jeudvereniging

"Onderzoekt de Schriften" Drie JV-ers over de JV

JV avonden

Elke vrijdag begint de JV om 20:00 uur, maar we starten pas echt na het Moordrechts kwartiertje. Officieel duren de avonden tot 22:00 uur, maar vaak blijven veel mensen nog gezellig na kletsen. Op een avond zijn er ongeveer 15-20 mensen.
Er zijn twee verschillende soorten avonden: thema-avonden en ontspanningsavonden.
Thema-avonden gaan over een Bijbels thema aan de hand van een boekje van de HGJB en wordt voorbereid door twee leden van de JV. Er wordt gezongen en in kleine groepjes wordt het thema besproken. Hierdoor ontstaan er interessante discussies over het thema en komen verschillende visies naar boven.
Op ontspanningsavonden beginnen we ook met een inleiding uit de Bijbel en er worden enkele liederen gezongen. Ontspanningsavonden zijn informeler dan thema-avonden en de tijd na de pauze wordt meestal gevuld met spelletjes. Hierdoor kan je de medeleden van de JV op een ontspannen manier beter leren kennen.
Met Gerard hebben we een voorzitter die tijdens de avonden een oogje in het zeil houdt. (denken ie zelf 😉)
Eén keer in het jaar komt er een spreker, die vertelt over zijn of haar werkzaamheden voor een goed doel.
Kortom: JV is er voor iedereen.

Uitjes

Ook zijn we regelmatig buiten de bovenzaal te vinden.
We gaan er ongeveer 2 keer per jaar op uit om iets buiten de deur te doen. Zo zijn we in de voorgaande jaren bijvoorbeeld gaan bowlen, zwemmen of (zoals op de foto te zien) strandwandelen. Gelukkig hebben er genoeg leden een auto. We kunnen dus gaan en staan waar we willen. Zo kunnen we lol met elkaar hebben en meteen een betere band opbouwen. Het is belangrijk om het serieuze gedeelte wat af te wisselen met ontspannen activiteiten.

Ring activiteiten

Ongeveer 4 keer per jaar komen we met de Jeugdverenigingen van Boskoop, Bleiswijk, Moerkapelle en Waarder samen.
We hebben dan een preekbespreking, spelavond of volleybalavond.

De JV jaarvergadering

Misschien ken je het wel, of misschien hoor je er nu voor het eerst over. De JV jaarvergadering fungeert als afsluiting van het JV seizoen voor de rest van de gemeente. We noemen het ook wel de dineravond. Hier eten we met elkaar, doen we iets om geld op te halen voor een goed doel en presenteert de secretaris van de jv het afgelopen jaar en de penningmeester het financiële gedeelte. Het is altijd een hele gezellige avond voor jong en oud in de gemeente. Dat is in vogelvlucht een beetje wat we doen op de JV naast de thema- avonden.

JV weekend

Elk jaar gaan we op JV weekend. Afgelopen oktober gingen wij naar Ubbergen, dicht bij Nijmegen. We vertrokken vrijdagavond. Zaterdag hebben we een spel gedaan in Nijmwegen. Zaterdagavond hadden we bonte avond met het thema ‘First Letter Diversity’. Dit hield in dat je verkleed kwam als een woord met de eerste letter van je naam, bijvoorbeeld Roodkapje Rhodé en Trump Tobias. Zondagochtend gingen we naar de kerk in Nijmegen, waar we met open armen werden ontvangen. ’s Middags hielden we een gezamenlijke Bijbelstudie, georganiseerd door Gerard. We hebben ook veel gezongen met elkaar en nog een spel gedaan. ’s Avonds speelden we nog meer spellen en na een korte nacht was het alweer maandag.
Het thema van dit weekend was ‘Good Choices’, het maken van goede keuzes. Elke dag werd dit thema vanuit een nieuwe hoek belicht. Ook konden we een bemoedigende boodschap voor elkaar schrijven en deze werden verzameld in glazen potjes. Dit potje namen we aan het eind van het weekend weer mee naar huis.
Kortom: het was een mooi weekend, waarvan we van elkaar hebben genoten en ook veel hebben mogen leren over keuzes maken met én voor God.

Heb je verder nog vragen over de JV? Of lijkt het je leuk om te komen? Bel gerust naar Gerard Slingerland (tel: 06-23753423)